Senet nedir? Senet kırdırmak ne anlama gelir? Senet kırdırma işlemi hangi amaç için yapılır? Bankaya senet kırdırma nasıl yapılır? Konuların detayları ekli yazımızda mevcut.

Senet; hukuksal olarak resmi bir belgedir. Bir kişinin ödemeyi kabul ettiği borcu gösteren ıslak imzalı belgedir. Senet, borcu ödeyen ve borcu veren kişi ile karşılıklı olarak imzalanan yasal bir belgedir. Kişi veya firma senet ile işlem yapabilir.

Senet kırdırma işlemi ise; toplum içerisinde sıklıkla duyulan bir tabirdir aslında. Senedin alacaklı olan tarafı, borcun dönemi gelmeden paraya ihtiyaç duyar ise, senedi bir başkasına satabilir. Bu işleme de halk arasında senet kırdırma denir. Konuyu bir örnek ile daha anlaşılır hale getirebiliriz. Ocak ayında düzenlenen senedin vadesi Ağustos ayında dolacaktır. Ancak, alacaklı olan yani senedin sahibi olan kişinin Mart ayında çok acil paraya ihtiyacı oldu ve senedin vadesinin dolmasına aylar var. Bu durumda senedi elden çıkartarak paraya dönüştürebilir.

Senet BOZDURMA işlemini kimler yapar? Senet kırdırma işlemini; bankalar ve bazı finansal kuruluşlar gerçekleştirebiliyor. Aslında bu işlemi yapan farklı bireysel kişilerde bulmanız mümkün. Özellikle internet ortamında bu işlemi yapacağını iddia eden kişiler var. Bu kişilere güvenmemenizi öneririz. Maddi sıkışıklık içerisinde elinizde var olan parayı da kaybetme riskini göze almak istemezsiniz. Bu nedenle senet kırdırma işlemini yasal yollar ile yapan kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştirmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

senetle kredi

Senet Bozdurma Nasıl Yapılır?

Bankaya senet kırdırma nasıl yapılır? Vadesi henüz dolmamış olan senediniz ile birlikte bankaya gittiğinizde bu işlem yapılacaktır. Ancak, senet üzerinde yer alan tutarı birebir alamazsınız. Çünkü bankada senedi kullanmak için senedin vade gününün gelmesini bekleyecektir. Doğal olarak, vade tarihi dolana kadar size bu parayı kullandırarak bir hizmet sunmuş oluyor ve bu hizmetin bedeli olarak da sizden belirli bir komisyon bedeli kesiyor. Acil nakde ihtiyacınız var ise, bu komisyon bedeline göz yummak zorunda kalırsınız. Bankalar ile görüşerek, komisyon bedellerini öğrenebilir ve tercihinizi buna göre yapabilirsiniz. Hatta bazı bankaların internet sitelerinden bile bu bilgilere ulaşmanız mümkün.