Bankalardan kredi aldığınızda, bu kredileri aylık taksitlerle geri ödeyebiliyorsunuz. Bu kredilerde minimum vade seçeneği 3 aydan başlıyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında, bireysel ihtiyaç kredilerinde geri ödemeler en fazla 36 ay olabiliyordur. Düşük miktarlarda ise bu seçenek en fazla 9 ay ile sınırlıydı. Fakat, bu şekilde geri ödemelerin, özellikle de yüksek miktarlarındaki kredi taleplerinde sorun yaşatmaya başlamasıyla, vade seçenekleri tekrardan 48 aya yükseltildi. Bu sayede, bankalardan talep edilen bireysel ihtiyaç kredi başvurularında da bir artış sağlandı. Banka kredilerinde belirlenen faiz oranları, geri ödeme planlanan vade süresine göre değişiyor. Örneğin, çok uzun vadelerde kredi talep ettiğinizde, geri ödemeniz gereken miktar faizden dolayı oldukça yüksek olabiliyor. Bunu konut kredi kampanyalarından görebilirsiniz. On yıllık bir konut kredisi almak istediğinizde, geri ödeme miktarınızın aldığınız kredinin neredeyse iki katına denk gelecek şekilde olduğunu görebilirsiniz. Fakat, bireysel ihtiyaç kredilerinde bu miktar sanıldığı kadar yüksek olmaz. Vadeyi ne kadar kısa tutarsanız, faiz oranı da o kadar düşük olur. Bireysel ihtiyaç kredilerinde 2000 TL kredi 3 – 6 – 9 ay vade ile hesaplama nasıl gerçekleştirilir?

Bankalardan kredi almak istediğinizde, bankaların internet sayfalarında bulunan hesaplama araçlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz. Fakat her hesaplama için tek tek bankaların internet sayfalarını ziyaret etmeniz gerekir. Bunun yerine, kredi hesaplama aracı ile ilgili yazımızı sitemiz içerisinden inceleyebilirsiniz. 2000 liralık kredide 3 – 6 – 9 ay vade ile Akbank’tan kredi almak istediğinizde aylık ne kadar ödemeniz gerektiği ve toplamda ne kadar geri ödeme yapacağınıza dair bilgi verelim. Böylece diğer bankalar ile ilgili ön bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akbank 2000 TL kredi Hesaplama

Akbank’tan 2000 TL krediyi 3 aylık vade ile aldığınızda; aylık 688,22 TL geri ödeme yapmanız gerekir. Bu vadede aylık faiz oranı, 1,34’ten hesaplanıyor. Toplamda ise 2.064,66 TL geri ödeme yapmış oluyorsunuz.

 

Akbank’tan 2000 TL krediyi 6 aylık vade ile aldığınızda; aylık 352,34 TL geri ödeme yapmanız gerekir. Bu vade de uygulanan faiz oranı 1,34 olarak belirlenmiş. Toplam geri ödemeniz ise, 2.114,04 TL olacaktır.

 

senetle kredi

Akbank’tan 2000 TL krediyi 9 aylık vade ile aldığınızda; 240,47 TL geri ödeme tutarınız olur. 1,34 faiz oranında yine bir değişiklik olmuyor. Toplamda geri ödemeniz gereken tutar ise, 2.164,23 TL olacaktır.