Denizbank’ın senet karşılığı verdiği kredi nedir ne değildir? Yazımızı sonuna kadar dikkatli okuyarak öğreniniz. Gerekli şartları sağladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.
Denizbank’ın çok geniş kredi yelpazesi bulunmaktadır. Kobi Kredileri, İhtiyaç kredileri, tarımsal krediler, kurumsal krediler, ticari krediler, mortgage kredileri, makbuz senedi karşılığında krediler. Makbuz senet karşılığı krediler, tarımla uğraşan kişileri kapsamaktadır. Üreteceği mal için TMO dan alacağı senet karşılığında Denizbank’tan kredi başvurusunda bulunabilir.
TMO ( Toprak Mahsulleri Ofisi) çiftçiden alacağı ürün üzerinden makbuz senedi düzenlemektedir. Çiftçide üretimini düzenli veya daha çok yapmak istediği taktirde kredi avantajından yararlanabilir. Peki kimler yararlanabilir?
Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı hububat üreticileri, hububat üreticilerinin ortak olduğu kooperatifler, tüccar ve sanayiciler kullanabilirler. TMO’ya emanet ürün bırakmış olmak ilk şartıdır. Bunun sonucunda almış oldukları makbuz senedi.
Bu şartlar dahilinde size en yakın DenizBank şubesinden, makbuz senedi karşılığı kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca başvurunuz da çiftçi kartınızı da talep edebilirsiniz. Bu sayede yanınızda nakit paranız olması dahi kartınızla yurt içinde veya yurt dışında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kredi ile daha ayrıntılı olarak bilgi alabileceğiniz 444 6 800 numaralı Deniz Bank tarım hattını arayabilirsiniz. Ülkemizde bu tür tarımı destekleyici kredilerin var olması, bir çok çiftçinin de üretiminde daim olmasını sağlaması çok güzel. Sonuçta o kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz ki.
Denizbank Çiftçi Destekleri
Her toprağında ne ekerseniz kat ve katını olabiliyoruz. Bizim gibi şanslı olmayan bir çok ülke var. Çiftçinin desteklenmesi de hem ithalat hem de ihracatımızı yükselteceğinden, ülkenin kalkınmasına da olanak sağlar. İşlenmemiş veya değerlendirilmemiş her toprak bizim için yok olan paramız demektir. Çünkü dört mevsimin yaşandığı bir ülkeye sahibiz. Bunun değerlendirmek bizim yararımıza olacaktır.
Çiftçimizi her daim desteklemeliyiz ki, hiç bir şekilde gıda konusunda dış ülkelere ihtiyacımız olmasın. Tam tersi biz her zaman dış ülkelere satışımız olsun ki, ülkemize daha çok yabancı döviz girsin. Yani bu gibi işler domino taşı gibidir. Ne kadar önem verirseniz art ardına getirisi de yüksek olur. Belki birçok alanda dışarından aldığımız ürünler olabilir. Ama bizim de jeopolitik konumumuzun getirdiği değerleri her zaman değerlendirmeliyiz.
İlk siz yazın.